Artikelen over: Investeerders

Wat betekent kapitaaluitstel?

Bij sommige campagnes zit kapitaaluitstel vervat in de modaliteiten van de terugbetaling van een crowdlening. Vanuit WinWinner werken we een afbetaling uit op maat van de ondernemer. Het geeft hen cashflowmatig meer ademruimte om het eerste jaar te overbruggen.

Het voordeel als investeerder? Op die manier wordt het risico een stuk ingeperkt in vergelijking met een eenmalige terugbetaling. In vergelijking met een klassieke jaarlijkse terugbetaling ontvangt de investeerder in het geval van kapitaaluitstel meer rendement, dit omdat de intrest wordt berekend op het openstaande kapitaal. Hieronder lichten we graag toe wat dit betekent aan de hand van een simulatie:
Bij één jaar kapitaaluitstel betekent dit dat de investeerder na één jaar op vervaldatum enkel intrest ontvangt en geen kapitaal. Vanaf het tweede jaar start de annuïteit met zowel een aflossing kapitaal als intrest op het openstaande kapitaal.

Analoog bij twee jaar kapitaaluitstel: de eerste twee jaar wordt enkel intrest teruggestort, pas vanaf jaar drie volgt kapitaal + intrest.

Bijgewerkt op: 10/10/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!