Artikelen over: Investeerders

Kan ik via mijn vennootschap investeren?

Zakelijke investeerder?

Investeren via een vennootschap kan interessant zijn om liquiditeitsoverschotten te laten renderen. Het (overtollige) geld dat op het spaarboekje van jouw onderneming staat levert tegenwoordig immers nauwelijks iets op.

Wil jij met jouw Belgische vennootschap met rechtspersoonlijkheid (BV, NV, CommV,…) investeren in een crowdlendingproject op het platform van WinWinner aan een interessante rentevoet?

Houd de volgende documenten bij de hand:
Alle identiteitskaarten van de bestuurders van de vennootschap.
Een bankafschrift waarbij de bank (logo), het rekeningnummer, naam onderneming en datum (mag dit niet ouder zijn dan 3 maanden) duidelijk zichtbaar zijn.
Een uittreksel van het UBO.

Welke belastingen betaal ik op mijn investering als ik met mijn vennootschap investeer?

Op ontvangen intresten tussen Belgische vennootschappen is geen roerende voorheffing verschuldigd. Je ontvangt dus de bruto vermelde rente op jouw zakelijke rekening.
Alle ontvangen intresten zullen wel worden bijgeteld bij het belastbaar inkomen van de vennootschap. Indien de vennootschap winst maakt zijn deze winsten onderworpen aan het belastingtarief dat van kracht is voor jouw onderneming.

Let op: Heb je een eenmanszaak?

Je wordt belast in de personenbelasting dit wil dus zeggen dat indien je de lening inbrengt in jouw eenmanszaak je zal belast worden op jouw inkomsten aan het marginaal tarief met een maximum van 50%. De meeste eenmanszaken zullen hier bijgevolg geen profijt of andere meerwaarde uit kunnen halen. Daarom is het via het WinWinner-platform niet mogelijk om met een eenmanszaak te investeren.

Bijgewerkt op: 28/12/2023

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!