Artikelen over: Investeerders

Hoe betaal ik mijn investering?

De betalingsmethode van je investering hangt af van het type lening waarvoor je koos. Hieronder vind je een korte samenvatting, klik door op het leningstype om meer details over de betaling te lezen:

Een crowdlening betalen
Een crowdlening kan je via Bancontact (kaartlezer of QR-code) of via een overschrijving betalen. De betaalgegevens hiervoor vind je in je profiel bij WinWinner. Na betaling komt je investering terecht op een derdenrekening bij onze betaalpartner Intersolve. Indien het project zijn minimumbedrag behaald heeft aan het einde van de campagneperiode, geeft WinWinner de opdracht aan Intersolve om het geld over te maken aan de onderneming waarin je wil investeren.

Een winwinlening betalen
Je kan een winwinlening toezeggen tijdens de looptijd van de campagne. De opmaak van de contracten (bij PMV, de instelling achter de winwinlening) en het uitvoeren van de betaling gebeuren pas na afloop van de campagne, op het moment waarop we weten of het project zijn minimumbedrag heeft behaald. Bij een geslaagde campagne krijg je van WinWinner een winwinleningcontract ter ondertekening toegestuurd. In dat document vind je ook de betaalgegevens. Via een overschrijving naar de projecteigenaar betaal je vervolgens je winwinlening.

Een converteerbare lening betalen
Net zoals een crowdlening kan je een converteerbare lening vanuit je investeerdersprofiel betalen, en dat via Bancontact. Je kan echter ook kiezen voor een overschrijving. Je betaling komt terecht op een derdenrekening bij onze betaalpartner Intersolve. Heeft het project aan het einde van de looptijd het minimale doelbedrag behaald? Dan geeft WinWinner de opdracht aan Intersolve om het door jou gestorte geld over te maken aan het bedrijf waarin je wenst te investeren.

Een proxilening betalen
De proxilening is de Brusselse tegenhanger van de winwinlening (die alleen voor Vlaamse particulieren is weggelegd). De betalingswijze loopt dan ook erg parallel met die van de winwinlening: is de campagne geslaagd? Dan ontvang je na afloop van die campagne een uitnodiging ter ondertekening van het leningscontract, dat wordt opgemaakt bij finance&invest.brussels. In dat contract vind je de betalingsgegevens. De betaling gebeurt via een overschrijving.

Hoe kan ik online investeren?

Bijgewerkt op: 28/01/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!