Als je een WinWinner-campagne opstart, heb je natuurlijk een bepaald bedrag in gedachten dat je wil ophalen om je groeiplannen te realiseren.

Hoeveel kan ik ophalen?

WinWinner helpt ondernemingen aan financiering tussen €15.000 en €500.000.

Een WinWinner-campagne haalt gemiddeld 120.000 euro op. Uiteraard hangt dit af van de grootte van het netwerk van de onderneming, de activiteiten/het track record van de onderneming en de inzet van de ondernemers.

Uiteraard hebben ook het leningsaanbod en de bijhorende modaliteiten een invloed op de kansen op financiering. Daarom is het interessant om de investeerders de mogelijkheid te geven om zowel via de winwinlening als via de crowdlening te investeren in je campagne.

Als je financieringsbehoefte lager dan 15.000 euro is, dan is WinWinner misschien niet het ideale kanaal voor jou. Je kijkt dan best naar alternatieven zoals een Microlening.

Het maximumbedrag dat je kan ophalen, is verbonden aan het type leningen dat je ophaalt:
Winwinlening: via een winwinlening kan je als onderneming maximaal €300.000 lenen. Dit is door de overheid opgelegd.
Crowdlening: via de crowdlening kan je als onderneming tot €5.000.000 ophalen.

Het op zoek gaan financiering bij het publiek vereist in veel gevallen het opmaken van een informatienota. Wil je meer dan €5.000.000 ophalen, dan moet er een prospectus opgemaakt worden.

Minimum- en maximumbedrag per campagne
Bij de campagnes zal je zien dat er telkens een minimumbedrag en een maximumbedrag vermeld staat. Het minimumbedrag is het bedrag dat de onderneming absoluut wil ophalen om haar plannen te realiseren, het maximumbedrag kan bijvoorbeeld nog bijkomende investeringen mogelijk maken om de groei nog te versnellen.

Als het minimumbedrag niet behaald is aan het einde van de looptijd van een campagne, gaan de reeds toegezegde investeringen in principe niet door. Dit betekent dat investeerders die eventueel hun investering al betaald hebben, hun geld terugkrijgen of in een andere campagne kunnen investeren.
Was dit artikel behulpzaam ?
annuleren
Dank je wel !