Artikelen over: Ondernemers

Wat als investeerders via aandelen willen investeren?

Ondernemingen die graag investeerders via aandelen willen laten participeren, kunnen beroep doen op de converteerbare lening. De leninggever geeft een lening die hij/zij later kan converteren naar aandelen, maar de prijs van die aandelen wordt pas bepaald wanneer de kapitaalronde effectief plaatsvindt. Op dat moment kan de leninggever aandelen verwerven tegen een vooraf bepaald kortingspercentage.

Voor leninggevers is conversie meestal een recht en geen plicht. Aan het einde van de rit hebben ze twee mogelijkheden. Ofwel beslist de leninggever om zijn/haar lening effectief te laten omzetten naar aandelen (tegen voorwaarden die vooraf werden vastgelegd). Ofwel besluit de leninggever om niet te converteren. In dat geval betaalt de leningnemer de lening terug, inclusief het vooraf bepaalde rendement.

Als er interesse is bij investeerders om te participeren via aandelen, kunnen wij jou daar zeker bij begeleiden. Weet wel dat het meer voorbereiding met zich meebrengt ( cashflowberekening, waarderingsoefening, term sheets,...).

We raden aan om zo lang mogelijk te wachten met de uitgifte van aandelen. Probeer de persoon eerst te overtuigen om via een lening te investeren, hij/zij kan dan de eerste zijn die je contacteert bij een kapitaalverhoging.


Indien je hier vragen over hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Meer informatie over investeerders aantrekken via aandelen

Bijgewerkt op: 21/09/2021

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!